Menu Close

Montpelier Square

Knightsbridge

This residential London property required full refurbishment. We were responsible for the high-end renovation and fit out across the property’s four floors, including bathrooms, kitchens and utility provisions, sauna, gym, and media room. We used bespoke joinery and artisan finishes throughout the property to provide the tailored and luxurious feel the client desired. Its construction also included extension to the existing basement, as well as the creation of a new sub-basement. This required significant skill in underpinning an existing boundary wall, new steelwork, lift shaft and lift car.

The residential refurbishment of this grade II listed townhouse required a complete overhaul of the existing Georgian property to make it the epitome of luxury living in one of London’s most prestigious locations.

Following enabling activities, a top-down approach was adopted to implement this project, starting on the fourth floor chronologically down to the sub-basement. Floors four, three and two house the main bedrooms to the property. The fourth floor has one bedroom with a floor to ceiling feature headboard and stunning joinery, an ensuite bathroom with chrome sanitaryware and grey marble finishes, and private terrace. Floor three features two bedrooms with stone grey wardrobe and joinery carcass and ensuites with luxurious white emperador marble floors and walls. On the second floor, the master bedroom has built in light timber wardrobes with antique brass finishes and a bathroom which features a stunning greylac marble to the floors and ceilings with a gold rubbed brassware.

White and black contrasting veined marble flooring sets the tone in the lobby and entrance hall on the ground floor. The study features a light beige leather splashback to the gloss lacquered timber shelves, and a sophisticated dining room. There is access to a terrace here where a lightwell installed throughout the building with contemporary crittall structural glazing which floods light into the property is visible.

The existing basement was underpinned as part of the extension, allowing for the addition of staff quarters and an impressive kitchen with arabescato marble countertops and splashbacks, brass door handles and taps and a coffer ceiling with hidden LED lights to complete the elegant and sophisticated look. Under this, an additional floor was constructed to create a sub-basement with luxurious facilities such as a media room, steam room and a gym complete with a ballet bar.

To complete the feel of the luxury property, preservation of the character of the house was of upmost importance in this home refurbishment, with restorations and renovations to the heritage features, whilst simultaneously integrating state-of-the-art design elements for the ultimate modern-day luxury family living. With the extent of the adaptions, new MEP required throughout, and a significant level of architectural detailing across all floors, quality was integral to the success of this project and ran through from inception to project completion.